ABOUT US

Nina piano

Η λυρική σοπράνο Νίνα Καλούτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας με τη διάσημη σοπράνο και καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας του Θεάτρου Μπολσόι Bela Rudenko (Δίπλωμα τραγουδίστριας όπερας και μουσικής δωματίου – καθηγήτριας τραγουδιού και master Καλών Τεχνών, 1987/92).

Την περίοδο 1993/94 με υποτροφία έκανε μετεκπαίδευση στο Μοτσαρτέουμ του Σάλτσμπουργκ με τους καθηγητές Roudolf Knoll και Hanna Ludwing.

Με τον αρχιμουσικό Οδυσσέα Δημητριάδη.
Με τον αρχιμουσικό Οδυσσέα Δημητριάδη.

Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας (ηχογράφηση συμφωνικού ποιήματος “Ο Πραματευτής” του Μ. Καλομοίρη) με τον Βύρωνα Φιδετζή, Κρατική Φιλαρμονική Ορχήστρα των Ουραλίων (συμφωνία αρ. 4, Μάλερ), Κρατική Ορχήστρα Κινηματογραφίας της ΕΣΣΔ με τον Οδυσσέα Δημητριάδη, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Δημήτρια 1993) με τον Οδ. Δημητριάδη, Φιλαρμονική Ορχήστρα Robert Schumann, Ορχήστρα του Κέντρου Μπαχ Μόσχας ( Requiem Μότσαρτ, Stabat Mater Περγκολέζι, έργα Καλομοίρη και Σκαλκώτα), Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (άριες Ντονιτσέτι, Μότσαρτ), Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών με τον Νίκο Χριστοδούλου, Ορχήστρα του Στούντιο Όπερας του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, Ορχήστρα Νέων Ρωσίας. Επίσης έχει τραγουδήσει στις όπερες “Οι γάμοι του Φίγκαρο” Μότσαρτ ( Σουζάνα) και “Ευγένιος Ονιέγκιν” Τσαϊκόφσκι (Τατιάνα).

Συναυλία στη Μόσχα
Συναυλία στη Μόσχα

Έχει παρουσιάσει στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ “Δημ. Μητρόπουλος”, Δημήτρια, Δρώμενα Μουσικής Δωματίου Δήμου Αθηναίων, Ίδρυμα “Μελίνα Μερκούρη”, Φεστιβάλ Σπάρτης) και το εξωτερικό ( Ρωσία, Γερμανία, Αυστρία) μεγάλο αριθμό έργων μουσικής δωματίου, ιδιαιτέρως Ρώσων και Ελλήνων συνθετών. Εκπροσωπεί τακτικά την Ελλάδα σε σημαντικές συναυλίες, όπως στο μουσείο Πούσκιν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και την Ελληνική Πρεσβεία της Μόσχας (Ιούνιος 95), στην πρώτη εκτέλεση στη Ρωσία του Requiem του Μότσαρτ σε ενορχήστρωση Λέβιν στη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου Τσαϊκόφσκι (Μάιος 95), στο Φεστιβάλ Απόδημου Ελληνισμού (1997) στη Ρωσία, στο Διεθνές  Συνέδριο για τον Διονύσιο Σολωμό στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών ( Σεπτέμβριος 98), στο Φεστιβάλ “Λευκές Νύχτες” στην Αγία Πετρούπολη (Ιούνιος 99) κ.α.

Μόσχα, θέατρο Bolshoi. Με τον Μίκη Θεοδωράκη, Bela Rudenko, αρχιμουσικό Νίκο Χριστοδούλου στο Maria Callas Opera Gala που διοργάνωσε η ίδια.
Μόσχα, θέατρο Bolshoi. Με τον Μίκη Θεοδωράκη, Bela Rudenko, αρχιμουσικό Νίκο Χριστοδούλου στο Maria Callas Opera Gala που διοργάνωσε η ίδια.

Έχει τραγουδήσει σε μεγάλες αίθουσες της ρωσικής σκηνής, όπως Μεγάλη και Μικρή Αίθουσα Ωδείου Τσαϊκόφσκι, Αίθουσα Ραχμάνινοφ, Αίθουσα Μουσικής Ακαδημίας Γκνιέσιν, Μουσεία Σαλιάπιν και Νιεζντάνοβα, Κρατική Βιβλιοθήκη της Μόσχας καθώς επίσης και στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής, την Καπέλα και το Peterhof στην Αγία Πετρούπολη κ.α, Την περίοδο 95/96 συνεργάστηκε με το Θέατρο Μπολσόι στο Maria Callas Opera Gala με την συμμετοχή των stars του θεάτρου, σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Βλαντιμίρ Βασίλιεφ. Τον Νοέμβριο 1997 συμμετείχε στην όπερα “Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος” του Μ. Καλομοίρη με την ορχήστρα της Όπερας του Κέμνιτς και τον Β. Φιδετζή (παραγωγή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας-Θεσσαλονίκη 1997).

1999, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εναρκτήρια συναυλία της νεοϊδρυθείσης ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Αρχιμουσικός: Νίκος Χριστοδούλου
1999, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εναρκτήρια συναυλία της νεοϊδρυθείσης ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Αρχιμουσικός: Νίκος Χριστοδούλου

Την περίοδο 1996-1998 εργάστηκε στο γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα παράλληλα με τις άλλες της δραστηριότητες.

Για την προσφορά της στη διάδοση της κλασικής μουσικής στο εξωτερικό της απονεμήθηκε το μετάλλιο “Αλεξάντρ Πούσκιν” (Απρίλιος 2000) από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Έχει συνεργαστεί ως assistant της Bela Rudenko σε Διεθνή Σεμινάρια Τραγουδιού.

Διετέλεσε καλλιτεχνική υπεύθυνος του φεστιβάλ “Μονογραφές-Ευρωπαϊκές επιρροές στην έντεχνη ελληνική μουσική” που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών τον Απρίλιο 2002.

Απονομή βραβείου Αλεξάντρ Πούσκιν
Απονομή βραβείου Αλεξάντρ Πούσκιν

Υπήρξε υπεύθυνη ύλης  του λευκώματος “Οδυσσέας Δημητριάδης”, έκδοσης που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με αφορμή την αναγόρευση του μαέστρου σε επίτιμο αρχιμουσικό της Κ.Ο.Α. τον Απρίλιο 2002.

Από τον Ιούλιο 2003 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια σε θερινά σεμινάρια τραγουδιού (κλασικού-έντεχνου) και κύκλου εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη λίμνη Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας. Από το 2011 ο κύκλος εκδηλώσεων της εντάσσεται στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες κόσμος έχει παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και πάνω από 100 ήταν οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια. Ο Τύπος και η τηλεόραση αναφέρονται συνεχώς.

           Από το 2011 η Νίνα Καλούτσα ως Ειδικός Φωνής συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, εταιρείες, τράπεζες, συμβούλους επιχειρήσεων κ.ά. φορείς και πραγματοποιεί τα σεμινάριά της ΦΩΝΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ, τα οποία είναι πλέον ευρέως γνωστά για την επιτυχία τους σε ανθρώπους που επιθυμούν να αυξήσουν την επιρροή τους στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον τους μέσα από την ανάπτυξη βαθιάς και γεμάτης αυτοπεποίθηση φωνής.

erg_8880
Από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΦΩΝΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ, φθινόπωρο 2016, Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

 

Συνεργάζεται με τράπεζες, εταιρείες, συλλόγους κλπ.

Μιλάει ρωσικά, αγγλικά και γαλλικά.

Ακολουθεί «Ο Πραματευτής» συμφωνικό ποίημα του Μανόλη Καλομοίρη με τη συμφωνική ορχήστρα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας. Αρχιμουσικός: Βύρων Φιδετζής. Υψίφωνος: Νίνα Καλούτσα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: