Ο ρόλος της φωνής στην επαγγελματική επιτυχία

Σας έχει συμβεί να συναντήσετε ανθρώπους με τους οποίους να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε πάνω από 2-3 λεπτά λόγω μονότονης και άχρωμης  φωνής;

Ή να καταλάβετε ότι κάποιος δεν έχει αυτοπεποίθηση απλά και μόνο από τον τρόπο που μιλάει;

Ή να συναντήσετε ανθρώπους με εκνευριστική ή αδιάφορη φωνή και παρόλο που έλεγαν ενδιαφέροντα πράγματα να θέλετε να διακόψετε την συζήτηση;

Και αντιθέτως σας έχει συμβεί να συναντήσετε ανθρώπους που να μιλούν με βαθιά και γεμάτη αυτοπεποίθηση φωνή και να σαγηνεύεστε από αυτή; Να θέλετε να συνεχίζεται η συζήτηση κι άλλο;

Να συναντήσετε κάποιον ο οποίος στην αρχή σας ήταν αδιάφορος αλλά στην συνέχεια το βάθος, οι αποχρώσεις και η σταθερότητα στη φωνή του σας δημιούργησε τη διάθεση να καθίσετε να τον ακούσετε; Σας γέννησε ένα ακαθόριστο θετικό συναίσθημα ενδιαφέροντος και θαυμασμού για αυτόν;

Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι πολύ συνηθισμένες στην καθημερινότητά μας. Δηλαδή, συχνά μας απωθεί ένας άνθρωπος και δεν συνειδητοποιούμε ότι ο λόγος είναι η φωνή του. Όπως και το αντίθετο, δηλαδή θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον λόγω του τρόπου που μιλάει.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και που οφείλονται οι υποσυνείδητες αντιδράσεις μας;

Η φωνή είναι στην ουσία μέρος της ενέργειας μας και δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με εμάς και το πώς νιώθουμε. Μέσω τις φωνής  περνούν οι συναισθηματικές αποχρώσεις των λόγων μας ή γίνεται αισθητή η έλλειψή τους. Μέσω της ροής της αναπνοής και κατόπιν της φωνής κάποιος μπορεί να μαγνητίσει ή να απωθήσει.

Γνωρίζω ότι τα παραπάνω είναι γνωστά σχεδόν σε όλους. Ωστόσο, ενδιαφέρον είναι το ότι αρκετοί από μας δεν γνωρίζουν ότι ο τρόπος που μιλάμε όχι μόνο αλλάζει, αλλά μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί με τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Η ειδικός φωνής θα κάνει διάγνωση των αναγκών της εκάστοτε περίπτωσης.

Βήμα 2: Θα συμφωνηθούν οι στόχοι από κοινού με τον ενδιαφερόμενο και θα οριστούν οι κατευθύνσεις των μαθημάτων.

Βήμα 3: Θα συντάξει το πρόγραμμα που συνήθως αποτελείται από σωματικές και φωνητικές ασκήσεις, καθώς και ασκήσεις ολιστικού χαρακτήρα, οι οποίες θα επιτρέψουν στην φωνή να αναδυθεί από βαθιά, να αποκτήσει όγκο και πλουσιότερο χρώμα, ώστε να αναδειχτεί η μοναδική ταυτότητα του ιδιοκτήτη της.

Το να συμβάλλω σε ουσιαστική αλλαγή των ανθρώπων που απευθύνονται σε μένα είναι και η πραγματική μου ανταμοιβή ως Νίνα Καλούτσα. Να βοηθώ τους άλλους να αποκτήσουν την ποιότητα της φωνής η οποία δεν θα αυξήσει μόνο τη γοητεία και την επιρροή τους, αλλά θα φέρει και βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους, στους τομείς που εκείνοι το επιθυμούν!

Photo by Dimitra Gounari Photography

Η Ειδικός Φωνής Νίνα Καλούτσα πραγματοποιεί τη σεζόν 2018 – 19 τα σεμινάρια «ΦΩΝΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ – Μεταμορφώστε τη Φωνή & Δημόσια Ομιλία σας» στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, καθώς και στην Κύπρο.

Πληροφορίες – Εγγραφές: ΕΔΩ

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: