Ο ρόλος της φωνής στην επαγγελματική επιτυχία

Σας έχει συμβεί να συναντήσετε ανθρώπους με τους οποίους να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε πάνω από 2-3 λεπτά λόγω της μονότονης και άχρωμης  φωνής τους; ή λόγω της βραχνάδας ή συγκεχυμένης ομιλίας τους;

Ή να καταλάβετε ότι κάποιος δεν έχει αυτοπεποίθηση, απλά και μόνο από τον τρόπο που μιλάει;

Ή να συναντήσετε ανθρώπους με εκνευριστική ή αδιάφορη φωνή και παρόλο που έλεγαν ενδιαφέροντα πράγματα, να θέλετε να διακόψετε την συζήτηση;

Και αντιθέτως σας έχει συμβεί να συναντήσετε ανθρώπους που να μιλούν με βαθιά και γεμάτη αυτοπεποίθηση φωνή και να σαγηνεύεστε από αυτή; Και να θέλετε να συνεχίζεται η συζήτηση κι άλλο;

Επίσης σας έχει τύχει να συναντήσετε κάποιον, ο οποίος στην αρχή σας ήταν αδιάφορος, αλλά στην συνέχεια το βάθος, οι αποχρώσεις και η σταθερότητα στη φωνή του να σας δημιούργησε τη διάθεση να θέλετε να τον ακούτε για ώρα; Και ακόμη περισσότερο, σας γέννησε ένα ακαθόριστο θετικό συναίσθημα ενδιαφέροντος και θαυμασμού για αυτόν;

Οι παραπάνω περιπτώσεις είναι πολύ συνηθισμένες στην καθημερινότητά μας. Δηλαδή, συχνά μας απωθεί ένας άνθρωπος και δεν συνειδητοποιούμε ότι η αιτία είναι η φωνή του. Όπως και το αντίθετο, δηλαδή θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά σε κάποιον λόγω του τρόπου που μιλάει.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και που οφείλονται οι υποσυνείδητες αντιδράσεις μας;

Η φωνή είναι στην ουσία τμήμα της ενέργειας μας και δίνει πολλές πληροφορίες σχετικά με εμάς και το πώς νιώθουμε. Μέσω τις φωνής  περνούν οι συναισθηματικές αποχρώσεις των λόγων μας ή γίνεται αισθητή η έλλειψή τους. Μέσω της ροής της αναπνοής και κατόπιν της φωνής, κάποιος μπορεί να μαγνητίσει και ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ή να απωθήσει. Σύμφωνα μάλιστα με το LinkedIn Analysis η πειθώ είναι μία από τις κορυφαίες δεξιότητες «που αξίζει να αποκτήσει κάποιος» το 2019!

Γνωρίζω ότι τα παραπάνω είναι γνωστά σε αρκετούς. Ωστόσο, ενδιαφέρον είναι το ότι πολλοί από μας δεν γνωρίζουν ότι ο τρόπος που μιλάμε όχι μόνο αλλάζει, αλλά μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί με τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Η ειδικός φωνής κάνει διάγνωση των αναγκών της  συγκεκριμένης περίπτωσης.

Βήμα 2: Συμφωνούνται οι στόχοι από κοινού με τον ενδιαφερόμενο και ορίζονται οι κατευθύνσεις των μαθημάτων.

Βήμα 3: Συμφωνείται το πρόγραμμα που αποτελείται από σωματικές και φωνητικές ασκήσεις, καθώς και ασκήσεις ολιστικού χαρακτήρα, οι οποίες θα επιτρέψουν στην φωνή να αναδυθεί από βαθιά, να αποκτήσει όγκο και πλουσιότερο χρώμα, ώστε να αναδειχτεί η μοναδική ταυτότητα του ιδιοκτήτη της.

Οι άνθρωποι κλείνουν συμφωνίες με ανθρώπους που συμπαθούν και η ποιότητα της φωνής είναι ένα κομμάτι του brand που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στο να δημιουργείται η πολυπόθητη σύνδεση και καλή επικοινωνία προς όφελος όλων!

Εσύ, έχεις σκεφτεί πώς ηχεί η φωνή σου;

Photo by Dimitra Gounari Photography

Η Ειδικός Φωνής Νίνα Καλούτσα πραγματοποιεί τη σεζόν 2019 – 20 τα σεμινάρια «ΦΩΝΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ – Μεταμορφώστε τη Φωνή & Δημόσια Ομιλία σας» στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, καθώς και στην Κύπρο.

Πληροφορίες – Εγγραφές: ΕΔΩ

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: